Kees Toet over zichzelf en zijn werk

Ik ben net 60, vader, opa, partner, enthousiast sporter en muziekliefhebber. Sinds 2021 ben ik gestart met mijn eigen praktijk als erkend en vrijgevestigd systeemtherapeut.
Door mijn werk bij verschillende instellingen heb ik ervaren dat er weinig aandacht/ruimte is voor relatietherapie. Dat is de reden dat ik mij hierop focus in mijn eigen praktijk en wordt hiermee een lang-en diep gekoesterde wens verwezenlijkt.

Ik gebruik veel technieken uit de Emotional Focused Therapy (methode die echt helpt om mensen opnieuw met elkaar te laten verbinden) die teruggrijpt op de hechtingstheorie van Bowlby.

Daarnaast ben ik gediplomeerd in Multi Dimensionele Familie Therapie (MDFT)- Signs of Safety en de traumabehandeling Narratieve Exposure Therapie (NET).

Naast mijn praktijk Toet Therapie werk ik als systeemtherapeut, partner-relatie therapeut en traumatherapeut bij ARQ Centrum ‘45 met vluchtelingen-politie-brandweer en veteranen met trauma.
Bij het Kinder-en Jeugdtraumacentrum in Haarlem werkte ik als systeemtherapeut met ouders-gezinnen-jongeren en kinderen met trauma (als gevolg van seksueel misbruik-huiselijk geweld- vechtscheiding) en traumatische rouw en de gevolgen daarvan op hun latere volwassen leven, ontwikkeling- lichaamsbewustzijn-zelfbeeld en relatie(s).

Voor meer informatie over mijn achtergrond verwijs ik naar mijn pagina op Linkedin.

Ex cliente:
‘Mijn zoon en ik worden sinds een aantal jaren begeleid door Kenter Jeugdzorg. In de periode mei-augustus 2020 hebben wij meerdere gesprekken gehad met Kees Toet. Kees was in die periode werkzaam bij Kenter in de functie van Systeemtherapeut. Ik heb Kees leren kennen als een heel fijne gesprekspartner. Kees is zeer betrokken en voelt mensen en situaties goed aan. Hij wist de aandacht van mijn zoon goed te pakken mede door een juiste toonzetting. Mede dankzij hem hebben mijn zoon en ik mooie stappen kunnen maken. Daar zijn wij hem erg dankbaar voor’.

Ex-client:
‘Kees Heeft mij en mijn gezin heel goed begeleid en geholpen bij het trauma verwerkingsproces traject. Met een goed luisterend oor en af toe vleugje humor voelden wij ons vertrouwd om ons verhaal te doen.
Dank hiervoor!